voetbalzone

Lindenbergh moet drie duels brommen na aanvallen tegenstander

Robert Smid19 okt 2010, 17:01
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 17:01
Advertentie

Olaf Lindenbergh zal voorlopig niet zijn kunsten gaan vertonen in het eerste elftal van FC Volendam. De middenvelder van de Noord-Hollanders is door de tuchtcommissie van de KNVB gestraft naar aanleiding van zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen vrijdag.

Lindenbergh kreeg het tijdens de wedstrijd aan de stok met een tegenstander, waarop het rood voor de ogen van de routinier werd. De oud-speler van onder meer AZ en Ajax aarzelde niet en greep zijn opponent bij de keel. De scheidsrechter kon niets anders doen dan Lindenbergh met een directe rode kaart van het veld af te sturen. Ook ploeggenoot Thijs Sluijter kreeg rood tegen Go Ahead Eagles; hij is voor één duel geschorst.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om Lindenbergh voor de duur van vier wedstrijden te schorsen, waarvan één voorwaardelijk. FC Volendam gaat niet in beroep tegen de schorsing. “Het was niet de allerzwaarste overtreding, maar ik denk dat er weinig voor ons te winnen valt”, zo stelde technisch coördinator Arie Obdam tegenover het Noordhollands Dagblad.

Bezig met laden …