voetbalzone

Lindgren zegt Ajax vaarwel en tekent contract in Oostenrijk

Matthijs van Laar24 jun 2011, 13:09
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2011, 13:09
Advertentie

Rasmus Lindgren heeft de deur bij Ajax definitief achter zich dichtgetrokken. Zoals verwacht ondertekende de Zweedse middenvelder vrijdagmiddag een tweejarig contract bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Ook de Finse verdediger en voormalig Ajacied Petri Pasanen verbond zijn toekomst aan die Roten Bullen.

/

De Nederlandse coach Ricardo Moniz licht op de clubsite toe waarom hij heeft besloten in contact te treden met Lindgren. “Hij is een speler die absoluut hierheen wilde komen en meteen van waarde kan zijn. We zijn blij dat het uiteindelijk gelukt is. We hebben nog drie weken tot de start van het nieuwe seizoen en onze internationale kwaliteit wordt hiermee duidelijk verbeterd.”

Lindgren, die vanaf 2002 in Nederland actief was en naast Ajax ook FC Groningen diende, wordt in Salzburg onder meer bijgestaan door Pasanen. De voormalig verdediger van Ajax komt over van Werder Bremen, waar hij zeven seizoenen lang op de loonlijst stond. “Hij zal met zijn kwaliteit helpen onze verdediging te stabiliseren”, denkt Moniz.

Bezig met laden …