voetbalzone

Lingard doet boekje open over Mourinho: ‘Ik dacht niet dat hij zo zou zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk12 aug 2016, 08:21
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2016, 08:21
Advertentie
/

Na het vertrek van Louis van Gaal is Jesse Lingard blij met de komst van José Mourinho, onder wie het er bij Manchester United wat losser aan toe gaat. De 23-jarige aanvaller van the Red Devils is content met de manier waarop de Portugese trainer omgaat met de spelers. “Hij is altijd in voor een geintje”, aldus Lingard.

Sinds de komst van Mourinho op Old Trafford is de sfeer een stuk relaxter op het trainingscomplex en binnen de spelergroep. Volgens Lingard heeft dat alles te maken met de aanwezigheid van the Special One. "Terwijl hij wil dat wij hard werken, is hij altijd bezig met uithalen van geintjes en heeft hij onderonsjes met spelers”, zegt Lingard tegen the Mirror. “Ik dacht dat hij ontzettend strikt zou zijn, maar hij is altijd in voor een grapje met de spelers. Ik denk dat dat goed is voor onze band met hem.”

Mourinho haalde een aantal grote namen naar United, waaronder Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba. Met de vernieuwde selectie verwacht Lingard een serieuze gooi te kunnen doen naar het kampioenschap. “Als je kijkt naar wat hij de afgelopen jaren allemaal gedaan heeft, dan zie je heel veel prijzen. Hopelijk kunnen wij hem ook een prijs bezorgen in zijn eerste seizoen. Natuurlijk willen we weer terugkeren in de Champions League, maar onze focus ligt op de landstitel.”

Bezig met laden …