voetbalzone

Lionel Messi na absolute heldenrol: ‘Ik draag de overwinning op aan Ian Fray’

Sam Vreeswijk22 jul 2023, 11:26
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 11:26
Advertentie

Lionel Messi beleefde zaterdagnacht (Nederlandse tijd) een droomdebuut bij Inter Miami. De Argentijnse superster kwam in de Leagues Cup tegen Cruz Azul als invaller binnen de lijnen en maakte diep in blessuretijd het verschil door een vrije trap binnen te krullen: 2-1 winst. Na afloop van het duel blikte Messi, net als zijn trainer Gerardo Tata Martino, terug op zijn eerste wedstrijd voor de club uit Miami.

Messi live in actie zien? Klik hier voor alle MLS-wedstrijden!

“Ik wil deze overwinning opdragen aan Ian Fray”, doelde Messi op zijn eigen ploeggenoot. Fray kampte de afgelopen jaren met verschillende ernstige blessures, en moest tegen Cruz Azul na dertig minuten opnieuw geblesseerd het veld verlaten. “Hij had daar in de kleedkamer heel veel last van”, vervolgde Messi. “Hij is teruggekomen van twee zware blessures, en vandaag had hij de pech dat hij opnieuw een blessure opliep.”

Ook op zijn doelpunt zelf blikte Messi terug. “Ik zag het doel, en ik wist dat ik moest scoren. Het was het laatste moment van de wedstrijd, en ik wilde scoren zodat we geen penalty’s hoefden te nemen. Gelukkig kon de keeper er niet bij en belandde de bal in het net. Daar zijn we heel blij mee na de mindere vorm. We moesten een wedstrijd winnen om het vertrouwen terug te krijgen.” Inter Miami had vóór de wedstrijd tegen Cruz Azul al zes duels op rij niet gewonnen.

Inter Miami-trainer Martino, die in het seizoen 2013/14 bij Barcelona en als bondscoach van Argentinië ook al samenwerkte met Messi, was onder de indruk van zijn speler. “Dit is een film die we al eerder hebben gezien. Het is heel gewoon voor hem. Zo ziet het er in ieder geval uit, maar dat is het absoluut niet. We praten hier over de GOAT.”

Bezig met laden …