voetbalzone

Lionel Messi scoorde niet alleen de winnende tijdens zijn Inter Miami-debuut

Tom Rofekamp24 jul 2023, 07:56
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 07:56
Advertentie

Lionel Messi beleefde vrijdagnacht een debuut uit duizenden voor Inter Miami. De Argentijn (36) schoot niet alleen de winnende binnen tegen Cruz Azul (1-2), maar brak ook direct een Amerikaans kijkcijferrecord. Nog nooit werd een voetbalwedstrijd zo goed bekeken als het debuut van la Pulga. Daarbij waren ook enkele speciale gasten aanwezig.

Liefst 12,5 miljoen televisiekijkers zagen hoe Messi in blessuretijd de winnende tegen de touwen schoot uit een vrije trap. Het bleek zelfs populairder dan de NBA-finale van 2022: die trok 'slechts' 12,4 miljoen kijkers. In Messi's geval zijn de cijfers bovendien nog niet definitief. De kijkers via telefoon, tablet of op andere wijze moeten nog worden toegevoegd.

Kim Kardashian en haar zoontje Saint (die ze kreeg met rapper/producer Kanye West) bekeken het duel vanuit het DRV PNK Stadium in Fort Lauderdale. Saint had speciaal voor de gelegenheid 'M10' in zijn haar laten vlechten. Dat verwijst naar Messi's rugnummer bij Inter Miami. Saint mocht de Argentijnse superster na afloop zelfs nog ontmoeten. Daarbij maakte hij direct een gesigneerd shirt buit.

Het volgende duel van Inter Miami staat dinsdagnacht op het programma. Dan speelt de club van eigenaar David Beckham thuis tegen Atlanta United. Dat gebeurt net als tegen Cruz Azul in Leagues Cup-verband. Jordi Alba kan zijn debuut maken; Sergio Busquets deed dat afgelopen week al.

voetbalzone
Bezig met laden …