voetbalzone

Lionel Messi wijst grote teleurstelling aan uit tijd bij Paris Saint-Germain

Jonathan van Haaster25 jun 2023, 16:36
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 16:36
Advertentie

Lionel Messi heeft in een interview met beIN Sports teruggeblikt op zijn periode bij Paris Saint-Germain. De Argentijnse superster speelde seizoenen in de Franse hoofdstad, maar een onverdeeld succes bleek zijn tijd daar niet. Illustrerend voor zijn periode daar was het feit dat Messi meermaals werd uitgefloten door zijn eigen supporters. "Er was een duidelijke breuk met de fans."

“Ik kwam naar Parijs omdat ik de club goed vond en omdat ik vrienden had in de kleedkamer", doelt Messi op onder meer Neymar. "Het leek me dat ik me daar makkelijker zou kunnen aanpassen vergeleken met andere teams waar ik naartoe kon." Messi arriveerde na een veelbesproken vertrek bij Barcelona in de zomer van 2021 bij PSG. De nu 36-jarige aanvaller maakte in zijn eerste vier maanden bij de club slechts zeven doelpunten en vier assists. De grote droom van de club, winst van de Champions League, kon ook met Messi in de gelederen niet worden waargemaakt. In zijn eerste seizoen poetste Real Madrid een 1-0 nederlaag in Parijs in eigen stadion weg (3-1). Tijdens de afgelopen jaargang bleek Bayern München over twee wedstrijden te sterk (0-1, 2-0). Het kwam onder meer Messi op veel kritiek te staan van de fans.

Begin mei van dit jaar kwam Messi andermaal in het nieuws. Een reis naar Saudi-Arabië kwam hem op een schorsing te staan van de club, die verklaarde dat zijn sterspeler gewoon op de training had moeten verschijnen. Naast het feit dat la Pulga enkele keren in het eigen Parc des Princes werd uitgefloten, lieten de supporters van les Parisiens ook buiten het stadion weten niet tevreden te zijn met Messi. De aanhangers riepen massaal om zijn vertrek, net als die van mede-sterspeler Neymar. “Ik had echt moeite om mij aan te passen", blikt Messi terug op zijn eerste seizoen. "Ik voegde me ook later bij de club, waardoor ik geen goede en volledige voorbereiding had en ik moest mij aanpassen aan een nieuwe stad. Dat was moeilijk voor mij en mijn gezin."

Zijn moeizame start had invloed op zijn spel en prestaties. In de Ligue 1 wist Messi pas in zijn zesde wedstrijd te scoren. Aan het einde van het seizoen 2021/22 kwam de linkspoot uiteindelijk elf keer tot scoren en was hij goed voor vijftien assists. Magere cijfers voor zijn doen. “De mensen behandelden mij op een andere manier", merkte Messi op. "Een deel van de supporters behandelde mij nog hetzelfde als in het begin, maar er was een duidelijke breuk met de fans. Het was niet mijn bedoeling om zo te breken met de PSG-aanhang. Het gebeurde ook bij Neymar en Mbappé.” Messi gaf onlangs zijn jawoord aan Inter Miami, waar hij naar alle waarschijnlijkheid herenigd wordt met Sergio Busquets. Messi zou in zijn twee seizoenen bij PSG uiteindelijk tot 32 goals en 35 assists komen in 75 duels.

Bezig met laden …