voetbalzone

'Lionel moet nu stoppen en de tijd nemen om volledig te herstellen'

Bart Kruyt11 nov 2013, 06:40
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2013, 06:40
Advertentie

Bij Barcelona wacht men op duidelijkheid over de hamstringblessure van Lionel Messi. De sterspeler van de Catalanen viel zondagavond al na twintig minuten uit in de competitiewedstrijd bij Real Betis en zal maandag onderzocht worden in het ziekenhuis. Cesc Fàbregas hoopt dat de schade meevalt, maar geeft Messi het advies om het voorlopig sowieso wat rustiger aan te doen.

/

De wereldvoetballer van het jaar oogt de laatste tijd al niet fit, al heeft deze hamstringblessure volgens Gerardo Martino niets te maken met eerder blessureleed. "Lionel moet nu stoppen en de tijd nemen om volledig te herstellen", zei Fàbregas. "We hebben zijn explosiviteit nodig in de aanval. Ik heb een vergelijkbare blessure gehad en het was vreselijk: je denkt dat je in orde bent, maar dat is niet zo. Mijn blessure was een nachtmerrie en ik heb er anderhalf jaar last van gehad."

Martino weet dat Messi waarschijnlijk even zal moeten toekijken, maar maakt zich geen zorgen. "We hebben de beste speler van de wereld in onze selectie zitten, maar ook vier of vijf anderen die bij de absolute top zitten", meende de coach. "De afwezigheid van Messi kan in ieder geval nooit een excuus zijn." Over ruim twee weken, op dinsdag 26 november, speelt Barcelona in de Champions League tegen Ajax.

Bezig met laden …