voetbalzone

Lippi gaat miljoenen opstrijken bij rijkste club en kampioen van China

Bart Kruyt17 mei 2012, 09:40
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 09:40
Advertentie

Marcello Lippi gaat weer aan de slag. De Italiaan ontkende lange tijd dat hij op weg naar China was, maar heeft donderdag dan toch zijn handtekening gezet onder een lucratief contract bij Guangzhou Evergrande. Lippi tekende voor 2,5 jaar bij de regerend landskampioen, die ook momenteel (na tien speelronden) bovenaan staat in de Chinese Super League.

/

De rijkste club van China presteert dus goed, maar desondanks werd besloten om Lee Jang-Soo deze week te ontslaan. Lippi is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer, zo laat Guangzhou in een statement weten. De club maakt niet bekend hoeveel de ervaren oefenmeester gaat verdienen, maar volgens La Gazzetta dello Sport krijgt hij een jaarsalaris van liefst tien miljoen euro.

De 64-jarige Lippi werkte in zijn trainersloopbaan onder meer voor Napoli, Juventus en Internazionale en was tweemaal bondscoach van de Italiaanse ploeg. In 2006 werd hij wereldkampioen, maar het WK van 2010 verliep teleurstellend. Italië werd laatste in de groep en Lippi stapte na het toernooi in Zuid-Afrika op, waarna hij geen nieuwe baan meer vond.

Bezig met laden …