voetbalzone

Lippi wint met Chinese werkgever Aziatische Champions League

Bart Kruyt09 nov 2013, 14:14
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2013, 14:14
Advertentie

Marcello Lippi heeft geschiedenis geschreven met Guangzhou Evergrande. De Italiaanse succestrainer werd met zijn ploeg al kampioen van China en zaterdag legde Guangzhou ook beslag op de Aziatische Champions League. Dat lukte de club nog niet eerder in de geschiedenis.

/

Guangzhou won de finale over twee wedstrijden van het Zuid-Koreaanse FC Seoul: na een 2-2 gelijkspel in het uitduel volstond een 1-1 remise in China voor de ploeg van Lippi. Onder het toeziend oog van 58.000 toeschouwers in het Tianhe Stadium zette de Braziliaan Elkeson de thuisploeg op voorsprong, maar Seoul kwam al snel weer op gelijke hoogte, via Dejan Damjanovic. Het werd daardoor erg spannend in het laatste halfuur, maar Guangzhou hield stand.

De manschappen van Lippi zijn de eerste Chinese winnaar van het toernooi sinds 1990, toen Liaoning FC de Champions League won. Vorig jaar mocht Ulsan Hyundai FC uit Zuid-Korea zich de beste ploeg van Azië noemen. Door de eindzege doet Guangzhou volgende maand mee aan het WK voor clubteams, dat wordt afgewerkt in Marokko.

Bezig met laden …