voetbalzone

Lisandro Martínez laat Erik ten Hag breeduit lachen dankzij heugelijk nieuws

Jonathan van Haaster24 jun 2023, 19:25
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2023, 19:25
Advertentie

Uitstekend nieuws voor Manchester United. Lisandro Martínez maakt op Twitter namelijk bekend dat hij weer honderd procent fit is. De Argentijn, die zich in zijn debuutseizoen op Old Trafford ontpopte tot sterkhouder, raakte in de Europa League-wedstrijd tegen Sevilla (2-2) zwaar geblesseerd aan zijn voet. Nu hij hersteld is, kan hij de volledige voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien.

Op donderdag 13 april ging het goed mis voor Martínez. De linkspoot ging in de heenwedstrijd van het Europa League-tweeluik met Sevilla in de slotfase plots naar de grond. Zonder tegenstander in de buurt maakte Martínez snel duidelijk dat hij last van zijn voet had. De verdediger van the Red Devils werd door landgenoten én tegenstanders Gonzalo Montiel en Marcos Acuña afgevoerd. Na afloop van de wedstrijd bleek dat Martínez een breuk in zijn middenvoetsbeentje had opgelopen.

De verdediger zelf maakte, net als zijn club, bekend dat zijn seizoen erop zat. De wedstrijd tegen Sevilla was er een om snel te vergeten voor Ten Hag. Naast de 2-0 voorsprong die in de slotfase volledig uit handen werd gegeven raakte United naast Martínez ook Varane kwijt met een voetblessure. De Fransman herstelde echter wél op tijd voor de slotfase van het seizoen. Martínez kwam in de vorige jaargang uiteindelijk tot 45 duels voor Man United. Middenin het seizoen werd de mandekker bovendien wereldkampioen met Argentinië.

Na een dragende kracht bij Ajax te zijn geweest in het seizoen 2021/22 verdiende Martínez in de zomer van 2022 een transfer naar Man United. Het leverde de Amsterdammers minimaal 57,37 miljoen en maximaal 67,37 miljoen euro op. Ondanks enige scepsis gezien zijn geringe lengte voor een centrale verdediger (1 meter 75) wist hij zich al snel in de basis te vechten. Gedurende het seizoen waren hij en Raphaël Varane het centrale duo van manager Erik ten Hag. Martínez imponeerde en eindigde als derde in het klassement van Speler van het Jaar bij United, achter Bruno Fernandes en winnaar Marcus Rashford.

Bezig met laden …