voetbalzone

Lisandro Martínez maakt Arsenal-fans boos met opmerkelijke actie in oefenduel

Bart DHanis23 jul 2023, 15:42
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2023, 15:42
Advertentie

Lisandro Martínez heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij de aanhang van Arsenal. Tijdens het oefenduel tussen Manchester United en Arsenal schoffelde de Argentijnse verdediger Buyako Saka hard onderuit, waarna hij het aan de stok kreeg met Arsenal-aanvoerder Martin Ødegaard.

In de Verenigde Staten waren de manschappen van Erik ten Hag zaterdagnacht met 2-0 te sterk voor de club uit Noord-Londen. Bruno Fernandes en Jadon Sancho namen de doelpuntenproductie voor hun rekening. In de 43e minuut, toen United al comfortabel met 2-0 voorstond, maaide Martínez Saka hard onderuit, waarvoor hij uiteindelijk ook een gele kaart ontving.

Na de overtreding van de voormalig Ajacied liep een woedende Ødegaard op Martínez af om even verhaal te halen, maar hij werd tegengehouden door Raphaël Varane en Luke Shaw. De 25-jarige mandekker leek vervolgens ook niet heel erg onder de indruk van de boze Noor. Saka hield geen blijvende schade over aan de tackle en kon de wedstrijd dus gewoon hervatten.

Op de persconferentie vrijdag zei de Haaksbergse manager van United dat het duel niet benaderd zou worden als een vriendschappelijke wedstrijd. Martínez nam die boodschap dus wel erg letterlijk. United maakt een goede indruk in de voorbereiding. De Engelse grootmacht versloeg Leeds United met 2-0, was met 1-0 te sterk voor Olympique Lyon en bond dus ook Arsenal aan de zegekar.

Bezig met laden …