voetbalzone

Litmanen: 'Heb goede herinneringen overgehouden aan De Kuip'

Bart Kruyt06 sep 2010, 23:40
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2010, 23:40
Advertentie

Jari Litmanen keert dinsdagavond terug op gras waar hij goede herinneringen aan heeft. De Fin komt met de nationale ploeg naar De Kuip voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland en hoopt als winnaar van het veld te kunnen stappen: “Met Ajax hebben we hier vaak punten gepakt, daar heb ik mooie herinneringen aan overgehouden. Hopelijk wordt het morgen weer leuk, al zal het heel moeilijk worden."

/

De prestaties van het Nederlands elftal heeft Litmanen tijdens het WK op de voet gevolgd en de routinier weet dan ook dat Finland de borst nat kan maken. "Het resultaat tijdens de kwalificatie en op het eindtoernooi was prima en nu zijn ze weer goed begonnen", zei Litmanen tegen Novum. Over de kritiek op de speelstijl van Oranje zei hij: "Het spel kan altijd beter, maar ze hebben wel de finale gehaald. Dat is toch mooi meegenomen."

Litmanen is inmiddels 39 jaar oud, maar bewijst nog niet versleten te zijn. “Ik vind voetballen nog steeds leuk", legt hij uit. "Het is altijd een hobby van me geweest, al vraagt het wel veel tijd en energie. Over twee maanden eindigt de competitie in Finland, daarna ga ik goed nadenken wat ik ga doen. Er komt ongetwijfeld een moment dat ik ga stoppen en dan ga ik iets anders leuks doen. Zo simpel is het."

Bezig met laden …