voetbalzone

Litmanen met Lahti in zee voor elf duels

08 aug 2008, 18:22
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2008, 18:22
Advertentie
Jari Litmanen heeft weer onderdak gevonden. De 37-jarige middenvelder heeft vrijdag in Finland een contract getekend bij FC Lahti, de voetbalclub uit zijn geboorteplaats. De samenwerking duurt tot aan het eind van de huidige voetbaljaargang in Finland, oftewel voor de nog elf resterende competitiewedstrijden.

Litmanen moest deze zomer zonder ook maar één minuut in de hoofdmacht te hebben gespeeld een streep zetten onder zijn avontuur bij Fulham. De Engelse club stelde geen prijs meer op de aanwezigheid van de Fin, die ook in Londen met fysiek ongemak kampte. Uiteindelijk bleef een optreden bij The Cottagers achterwege.

Naast veel gewone blessures kampte Litmanen ook met veel knullige kwetsuren. Zo raakte zijn netvlies beschadigd nadat een losschietende kroonkurk tegen zijn oog aankwam en viel hij op de boerderij van zijn ouders van de trap. Aan de val hield hij nek-en rugklachten over. Bij Fulham kreeg hij op de training een bal keihard op zijn achterhoofd en was De Man van Glas een week uit de roulatie.

Litmanen, die in het verleden voor Ajax, Barcelona en Liverpool speelde, kwam sinds zijn vertrek bij Hansa Rostock drie jaar geleden nog maar in tien wedstrijden binnen de lijnen. Desondanks is de 114-voudig international nog wel aanvoerder van het nationale elftal en gaan de geruchten dat hij ook de WK-kwalificatiereeks wil meemaken.
Bezig met laden …