voetbalzone

Litmanen: ‘Van Gaal is beste trainer die ik heb gehad’

Gijs Freriks10 sep 2015, 22:37
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 22:37
Advertentie

Jari Litmanen heeft donderdag zijn autobiografie Litmanen 10 op een persconferentie in Helsinki gepresenteerd. De 44-jarige oud-middenvelder annex aanvaller gaat in het boek logischerwijs ook in op zijn periode bij Ajax en kijkt daar tevreden op terug.

voetbalzone

De 136-voudig international van Finland, 31 doelpunten, maakte in de zomer van 1992 de overstap van MYPA naar Ajax en vertrok zeven jaar later naar Barcelona. Tussen 2002 en 2004 kwam hij opnieuw uit voor de Amsterdammers. “Na een driedaags trainingskamp vroeg Louis van Gaal of ik even met hem wilde zitten. Hij zei dat hij mij bij Ajax wilde en dat kwam er heel overtuigend uit. Ik was er klaar voor, het voelde goed. Dit was het moment waar ik op wachtte”, schrijft Litmanen.

In juni 1999 werd hij bij Barcelona herenigd met de huidige manager van Manchester United. “Ik kreeg aanbiedingen van AS Roma, AC Milan, Bayern München, Atlético Madrid en Liverpool, voordat ik voor Barcelona koos (...) Van Gaal is de beste trainer uit mijn carrière geweest, hij had vertrouwen in mij. Finland heeft mij als voetballer gevormd, maar Van Gaal heeft die laatste vijftien, twintig procent toegevoegd. Hij was veeleisend en eerlijk. Hij zag alles”, aldus Litmanen, die niet uitsluit dat hij zijn profcarrière weer oppakt.

Bezig met laden …