voetbalzone

Litmanen verwent fans bij rentree in Finland

11 aug 2008, 21:06
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2008, 21:06
Advertentie
Jari Litmanen heeft de voetbalsupporters in Finland bewezen dat hij het kunstje nog niet is verleerd. De 37-jarige middenvelder, die afgelopen vrijdag een contract tot aan het einde van het seizoen tekende bij FC Lahti, debuteerde maandagavond met twee treffers. Lahti won eenvoudig met 8-1 van laagvlieger KuPS.

Litmanen scoorde 6-1 en 8-1 voor Lahti, dat al in de eerste helft afstand had genomen van KuPS. Voormalig Heerenveen-spits Rafael scoorde drie treffers; Veltheim Jukka, Kalle Eerola en Mika Hänninen verzorgden de overige doelpunten voor de thuisploeg. De meeste aandacht ging echter uit naar de opvallend fitte Litmanen. Met fraaie passes en mooie passeerbewegingen groeide de man van glas uit tot man van de wedstrijd.

De spelmaker, die in het verleden voor Ajax, Barcelona en Liverpool speelde, kwam sinds zijn vertrek bij Hansa Rostock drie jaar geleden nog maar in tien wedstrijden binnen de lijnen. Litmanen kampte met diverse blessures en hoopt in zijn geboorteplaats Lahti wel fit te kunnen blijven. De samenwerking duurt tot aan het eind van de huidige voetbaljaargang in Finland, oftewel voor de nog tien resterende competitiewedstrijden.
Bezig met laden …