voetbalzone

Litmanen wil nog niets weten van afscheidsduel

22 okt 2009, 13:15
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2009, 13:15
Advertentie
Generatiegenoot Henke Larsson houdt het over enkele weken voor gezien, maar Jari Litmanen overweegt daarentegen er nog een seizoen aan vast te plakken. De 38-jarige middenvelder van FC Lahti heeft voor zijn eigen gevoel een goed voetbaljaar achter de rug. "Ik heb, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, vanaf januari regelmatig kunnen trainen en spelen", laat de voormalig Ajacied aan Sportweek weten.



"Voetbal is nog steeds een leuk spelletje", oordeelt de 129-voudig international. "Ik heb, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, vanaf januari regelmatig kunnen trainen en spelen. Ben het hele seizoen fit gebleven en voelde dat ik stapje voor stapje beter werd. Het jaar 2009 is een goed voetbaljaar voor mij geweest." In de kwalificatie voor het WK in Zuid-Afrika bleven Duitsland en Rusland de goed presterende Finnen voor.

"De competitie in Finland is bijna afgelopen", zegt Litmanen, die aan zijn 22ste seizoen bezig is. "En we zitten met FC Lahti nog in de halve finale van de beker. Daarna ga ik op vakantie en dan heb ik genoeg tijd om eens rustig na te denken over de toekomst. Een afscheidsinterland tegen Nederland? Nee, zo ver ben ik nog niet." Litmanen verdedigde in het verleden onder meer de clubkleuren van Barcelona en Liverpool.
Bezig met laden …