Litouwen houdt huis in Roemenië

06 sep 2008, 23:18
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2008, 23:18
Roemenië is de WK-kwalificatiereeks dramatisch gestart tegen Litouwen. De ploeg van Victor Piturca verloor in eigen huis met liefst 0-3. Ook zonder Christian Chivu en Adrian Mutu verwachtten de Roemenen niet op deze wijze afgestraft te worden.

Gehavend begonnen de Roemeense manschappen zonder steunpilaren als Chivu, Mutu, Banel Nicolita en Razvat Rat. De afwezigheid van deze spelers leek een groot effect te hebben op het spel. Na een half uur schoot Marius Stankevicius vanaf twintig meter in het dak van de goal en stond het per abuis 1-0. De Roemenen leken wakker geschud en zochten de aanval. Nicolae Dica schoot vanuit een vrije trap op de lat op slag van rust.

In de tweede helft herpakte Litouwen zich en trok het initiatief naar zich toe. Met als resultaat een doelpunt van Saulius Mikolinius twintig minuten voor tijd. De 3-0 werd drie minuten voor tijd gemaakt door Mindaugas Kalonas na onnodig balverlies van Roemenië. De punten zullen nu gepakt moeten worden tegen Frankrijk, Servië en Oostenrijk, wat op het eerste oog moeilijker lijkt.