voetbalzone

Liverpool-aanwinst kort vakantie in: ‘Ik wil er graag snel bij zijn’

Erik van Dam24 jun 2015, 10:17
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2015, 10:17
Advertentie

Danny Ings is niet van plan lang vakantie te vieren. De 22-jarige aanvaller verlaat Burnley over anderhalve week voor Liverpool en gaat proberen daar zijn droom te verwezenlijken. Om iedereen goed te leren kennen en meteen te wennen aan de speelwijze van the Reds houdt de Engelsman het op eigen initiatief bij een korte vakantie.

voetbalzone

Het seizoen 2014/15 was lang en zwaar en Ings deed mee in 35 van de 38 competitieduels van Burnley. Nu is hij op pad met Engeland Onder-21 voor het EK en daarna wilde Liverpool hem drie weken vakantie geven, zodat hij uitgerust arriveert op Melwood. “Ik denk alleen dat ik het bij twee weken laat en me daarna bij de rest voeg, als ze op tournee zijn. Ik wil er graag snel bij zijn en niet achter de feiten aanlopen”, aldus Ings.

Bij zijn nieuwe club zal Ings met rugnummer 28 gaan voetballen en dat is een bewuste keuze geweest, verklaart hij. In dienst van Burnley droeg hij nummer 10, maar dat durfde hij op Anfield nog niet aan. “Ik ben weggebleven van de lage nummers, je moet iets van die druk zelf wegnemen. Dat vind ik althans. Ik wil een gearriveerde naam zijn voordat ik zelf een nummer aanwijs en mezelf geen onnodige druk opleggen. Ik zal natuurlijk wel keihard werken om op een dag wél een nummer bij de eerste elf te verdienen.”

Bezig met laden …