voetbalzone

Liverpool-aanwinst voorkomt prijzenhattrick Bale in Wales

Erik van Dam09 okt 2012, 00:15
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2012, 00:15
Advertentie

Gareth Bale is er niet in geslaagd drie keer op rij uitgeroepen te worden tot Speler van het Jaar in Wales. De Welshe pers kiest jaarlijks de beste speler en reikt diegene een prijs uit en in 2010 en 2011 mocht Bale de trofee in ontvangst nemen. BBC Sport meldt nu dat de nationale media er dit keer voor hebben gekozen Joe Allen tot winnaar uit te roepen.

/

De 22-jarige Allen wordt zo beloond voor zijn echte doorbraak in het Engels voetbal. De middenvelder was al een tijd actief bij Swansea City, maar slaagde er in het seizoen 2011/12 daadwerkelijk in zijn stempel te drukken op het spel van the Swans, die verrassend als elfde eindigden in het eerste seizoen na promotie vanuit de Championship.

Met zijn sterke spel verdiende Allen een dikke transfer naar Liverpool en bovendien verwierf hij een voornamere rol in het Welshe nationale team; daarnaast was hij één van de vijf Welshe spelers in Team Great Britain tijdens de Olympische Spelen. Journalisten en omroepen besluiten wie de winnaar van de prijs is; zij nemen de periode oktober 2011 tot en met oktober 2012 in ogenschouw. Vorig jaar won Allen nog de prijs voor Beste Jonge Speler, maar die is nu naar Adam Matthews van Celtic gegaan.

Bezig met laden …