voetbalzone

Liverpool-aanwinst wil Afrika Cup vanwege blessureleed laten schieten

Gijs Freriks16 sep 2016, 13:37
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2016, 13:37
Advertentie

Joel Matip is een belangrijke speler van de nationale ploeg van Kameroen en bondscoach Hugo Broos kan hem tijdens de Afrika Cup dan ook goed gebruiken. De 25-jarige verdediger is echter niet van plan om aan het toernooi deel te nemen, zo vertelt hij in een interview met The Telegraph.

“Ik zeg op dit moment dat ik mij op Liverpool blijf concentreren”, zo wordt de 27-voudig international geciteerd. “Het duurt nog lang voordat het januari is, dus je weet het nooit, maar dit is in ieder geval hoe ik er nu tegenaan kijk. Ik heb vorig seizoen blessureproblemen gehad en door de extra wedstrijden en alle reizen werd het alleen maar moeilijker voor mij.”

“Ik moest naar mijn lichaam luisteren en heb de interlandperiode gebruikt om te rusten. Ik heb met de bondscoach gesproken en hij was niet blij, maar ik moet doen wat ik moet doen om honderd procent te zijn. Ik moet er zeker van zijn dat ik niet opnieuw geblesseerd raak, zeker omdat ik nu in een belangrijke fase van mijn carrière zit”, aldus Matip.

Bezig met laden …