voetbalzone

Liverpool betaalt achttien miljoen voor perfecte passer van Swansea

Erik van Dam10 aug 2012, 20:45
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2012, 20:45
Advertentie

Liverpool maakt vrijdagavond officieel melding van de komst van Joe Allen. De middenvelder van Swansea City heeft een meerjarig contract ondertekend bij the Reds, die vermoedelijk de transferclausule van 18,5 miljoen euro hebben betaald. Allen was donderdagavond al toeschouwer bij het Europa League-duel tussen Liverpool en FK Gomel (3-0 winst) en de transfer zou hierna spoedig worden afgerond. Dat is nu dus het geval.

/

De 22-jarige Allen is bij Liverpool de tweede zomeraankoop na Fabio Borini. “Ik voel me geweldig”, jubelt de controleur op het digitale thuis van de Merseyside-club. “Iedereen heeft weet van de historie van deze club, dit is een massive club.” Volgens trainer Brendan Rodgers, tot voor kort nog leermeester van Allen in Wales, past het spelersprofiel perfect bij de huidige selectie. “Zijn kwaliteit om te controleren en domineren aan de bal is een belangrijk ingrediënt voor succes op het veld.”

Daarin heeft Rodgers volkomen gelijk. Van de passes die Allen vorig seizoen verstuurde, kwam maar liefst 90,3 procent aan. Daarmee doet de spelmaker, die de afgelopen weken in de media vergeleken werd met een speler als Xavi. Voor hoeveel jaar Allen nu bij Liverpool heeft getekend, maakt die club niet bekend. Het transferbedrag ligt volgens de tabloids op 18,5 miljoen, nadat een eerder bod ter waarde van 15,8 miljoen door Swansea werd afgeslagen.

Bezig met laden …