voetbalzone

Liverpool betaalt Inter twaalf miljoen euro voor extra creativiteit

Bart Kruyt30 jan 2013, 16:10
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2013, 16:10
Advertentie

Liverpool heeft na Daniel Sturridge de tweede grote vis voor deze transfermaand binnen. The Reds maken op de officiële website van de club melding van de komst van Philippe Coutinho, die voor naar verluidt twaalf miljoen euro is overgenomen van Internazionale. De aanvallende middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een contract met een onbekende loopduur.

/

De twintigjarige Coutinho is de vijfde Braziliaan uit de clubgeschiedenis van Liverpool en treft op Anfield landgenoten Alexandre Doni en Lucas Leiva. "Dit is een belangrijke stap in mijn loopbaan en ik ben erg gelukkig", zei Coutinho na het zetten van zijn krabbel. "Liverpool is een grote club en in Brazilië weet men alles over de geschiedenis van deze club. Ik weet dat ze hier in mij geloven en ik kijk dan ook erg uit naar deze nieuwe uitdaging."

Coutinho werd al op zestienjarige speler door Inter overgenomen van Vasco da Gama, maar de dribbelaar verhuisde pas twee jaar later naar Italië. In Milaan wist hij geen basisplaats te veroveren en vorig seizoen werd Coutinho al verhuurd aan Espanyol, waar hij het uitstekend deed. De Braziliaan kreeg zodoende een nieuwe kans bij Inter, maar kwam in de eerste seizoenshelft niet verder dan tien competitieduels, waarvan drie als basisspeler. Coutinho vervolgt zijn loopbaan nu bij Liverpool.

Bezig met laden …