voetbalzone

Liverpool bevestigt deal met RB Leipzig en doet eerste zomeraankoop

Jeroen van Poppel28 mei 2021, 14:03
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2021, 14:03
Advertentie

Liverpool heeft met Ibrahima Konaté de eerste zomeraankoop binnen. De 21-jarige verdediger komt voor zijn ontsnappingsclausule van veertig miljoen euro over van RB Leipzig. De Engelse topclub meldt op de clubwebsite dat de Fransman zijn handtekening heeft gezet onder een langdurig contract. Eerder wist transferexpert Fabrizio Romano al te melden dat het gaat om een verbintenis van vijf seizoenen.

Konaté werd opgeleid bij Sochaux en maakte op jonge leeftijd de overstap naar RB Leipzig. Hij brak daar als jong talent door in de hoofdmacht en kwam in het seizoen 2017/18 tot veertien basisplaatsen in de Bundesliga. Het seizoen daarop was Konaté een vaste basisspeler en kwam hij tot 28 competitieduels voor Leipzig, maar de jaargang 2019/20 moest de verdediger bijna volledig aan zich voorbij laten gaan door een zware spierblessure. Ook het afgelopen seizoen kampte Konaté regelmatig met blessures. De mandekker staat op twaalf competitiewedstrijden (zes basisplaatsen), waarin hij één goal maakte.

De overgang van Konaté komt niet uit de lucht vallen, want eind maart berichtte The Athletic ook al over de aanstaande transfer. Liverpool kampte dit seizoen met grote defensieve problemen en had daardoor behoefte aan verdedigende versterkingen. Zo raakten Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joel Matip zwaar geblesseerd en moest Klopp regelmatig middenvelders in de verdedigen opstellen. In de winterstop werd met Ozan Kabak van Schalke 04 al een extra centrumverdediger aangetrokken.

Konaté is de tweede centrumverdediger die RB Leipzig kwijtraakt. Eerder activeerde Bayern München de ontsnappingsclausule van Dayot Upamcano, die voor 42,5 miljoen euro overkomt. Met Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb) en Mohamed Simakan (Strasbourg) trok Leipzig reeds twee nieuwe centrumverdedigers voor komend seizoen aan.

Bezig met laden …