voetbalzone

Liverpool blijft kampioenskandidaat door krappe zege op laagvlieger

Thijs Post26 mrt 2014, 21:51
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2014, 21:51
Advertentie

Het verschil tussen Chelsea en Liverpool in de Premier League is teruggebracht tot een punt. Chelsea staat met 31 wedstrijden op 69 punten en Liverpool kwam woensdag op 68 punten terecht, door laagvlieger Sunderland met 2-1 te verslaan. Liverpool maakte het zichzelf onnodig moeilijk, door met name voor de onderbreking een flink aantal kansen onbenut te laten.

voetbalzone

De eerste mogelijkheid was voor Luis Suárez, met 28 competitietreffers de topscorer van de Premier League. De inzet van de ex-Ajacied had weliswaar een fraaie krul, maar Suárez zocht het doel te hoog. Aanvalspartner Daniel Sturridge volgde niet veel later het voorbeeld van zijn kompaan en er was een standaardsituatie voor nodig om de score te openen. Tien minuten voor de pauze werd Suárez neergelegd door Santiago Vergini en aanvoerder Steven Gerrard werkte de bal vervolgens in de bovenhoek.

Liverpool kwam zelf niet of nauwelijks in de problemen en direct na de onderbreking zorgde Sturridge voor de 'voorbeslissing'. Het was een pracht van een doelpunt: de international van Engeland trok naar binnen en krulde het ding op fantastische wijze in de verre hoek. Voor Sturridge was het zijn twintigste competitietreffer van het seizoen. Sturridge en Suárez zijn in het tijdperk van de Premier League pas het derde duo dat meer dan twintig treffers per persoon weet te noteren. Andy Cole (34) en Peter Beardsley (21) deden het in 1993/94 voor Newcastle United, Didier Drogba (29) en Frank Lampard (22) deden het namens Chelsea in het seizoen 2009/10.

Suárez had dus nog niet gescoord en de aanvaller ging op zoek naar zijn treffer, maar gelukkig in de afwerking was de sterspeler van Liverpool niet. Mede daardoor bleef het spannend, zeker toen Sung-Yong Ki voor de 2-1 zorgde. De Koreaan kopte van dichtbij binnen bij een voorzet van Adam Johnson. Verder zouden de bezoekers niet komen, waardoor Liverpool ondanks een weinig overtuigende vertoning uitstekend blijft meedoen in de top van de Premier League.

Bezig met laden …