Liverpool blijft met minimale inspanning in de race voor twee hoofdprijzen

Peter Nusselder25 jan 2014, 14:39
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2014, 14:39

Liverpool heeft zich, zonder zich al te zeer in te spannen, geplaatst voor de volgende ronde van de FA Cup. Wat de Engelse grootmacht tegen Bournemouth liet zien was lange tijd niet bijster overtuigend, maar via Victor Moses en Daniel Sturridge boekten de bezoekers toch een eenvoudige 0-2 zege.

De nummer zestien van de Championship gaf the Reds zeker tijdens de eerste helft goed partij in de vierde ronde van het Engelse bekertoernooi, terwijl de gasten allerminst in topvorm verkeerden. Een bevlieging van buitenspeler Moses, in de 25e minuut, zorgde er evenwel voor dat Liverpool toch met een voorsprong kon gaan rusten op Dean Court. Trainer Brendan Rodgers, die zeker geen veredeld reserveteam had opgesteld en met onder de aanvallers Luis Suárez en Sturridge in de basis begon, kon dan ook gematigd tevreden zijn over de eerste 45 minuten.

Na de hervatting verzuimde Liverpool, als vierde geklasseerd in de Premier League, aanvankelijk om door te drukken. De thuisploeg kon zodoende blijven loeren op de gelijkmaker, maar na een uur viel toch de beslissing, en het spitsenduo Suárez-Sturridge was darvoor verantwoordelijk. De Uruguayaan zette zijn collega met een fraaie steekpass alleen voor de keeper, waarna Sturridge doelman Lee Camp het nakijken gaf: 0-2. Liverpool blijft op die manier in de race voor zowel de Engelse titel als de FA Cup.