voetbalzone

Liverpool deelt nieuw contract uit: ‘Ik ben een Liverpool-soldaat!’

Erik van Dam18 sep 2015, 19:17
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2015, 19:17
Advertentie

Liverpool en Mamadou Sakho hebben de handen ineengeslagen voor een langere samenwerking. De 25-jarige centrumverdediger, die dit seizoen in competitieverband nog geen minuten maakte, heeft een langer contract gesigneerd op Anfield. Hoeveel jaren erbij zijn gekomen maakt de club niet bekend. Sakho verruilde Paris Saint-Germain in de zomer van 2013 voor the Reds.

voetbalzone

Sakho speelde meer dan 150 wedstrijden in Parijs, voordat hij de oversteek maakte naar de Premier League. Brendan Rodgers deed vooralsnog 34 keer een beroep op de Fransman, die door blessures niet altijd kon spelen. Nu is hij fit, maar maakt Rodgers andere keuzes achterin. De trainer houdt hem er wel graag bij, ook al werd in de zomer gesuggereerd dat hij kon vertrekken bij de club. Liverpool maakt zelf bekend dat Sakho langer aan boord blijft.

“Ik teken met veel plezier een nieuw, meerjarig contract”, zegt de Frans international (26 caps) trots. “Ik heb altijd gezegd dat ik hier erg gelukkig ben en mijn gezin is dat ook. Ik zal hard blijven werken, want ik ben een Liverpool-soldaat en als de club mij nodig heeft, zal ik mijn best doen! Ik blijf met veel plezier een Scouser! Ik geef altijd honderd procent, probeer professioneel te blijven en alles te geven”, aldus Sakho. Donderdag speelde hij zijn eerste wedstrijd van het seizoen, in de Europa League tegen Bordeaux. Hij droeg toen meteen de aanvoerdersband.

Bezig met laden …