voetbalzone

Liverpool doet Chelsea weer pijn op Stamford Bridge

Erik van Dam16 sep 2016, 22:52
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2016, 22:52
Advertentie

Liverpool is vrijdagavond voor het tweede jaar op rij aan de haal gegaan met een overwinning op Stamford Bridge. The Reds boekten een 1-2 zege bij Chelsea en evenaren hun concurrent in punten in de competitie: beide ploegen hebben er nu tien na vijf wedstrijden. Dejan Lovren en Jordan Henderson zetten Liverpool in Londen op een voorsprong en Nemanja Matic deed wat terug, maar Chelsea kreeg het niet voor elkaar Liverpool met minder dan drie punten te laten vertrekken.

/

Na een eerste fase van aftasten, waarin geen grote kansen waren voor beide doelen, brak Lovren de score pardoes open voor Liverpool. Iedereen bij Chelsea achterin stond te slapen toen Philippe Coutinho een vrije schop kort nam en de bal snel weer terug kreeg. Na de voorzet van de Braziliaan stonden er vijf man van Liverpool vrij en schoot Lovren de 0-1 tegen de touwen: zijn eerste doelpunt ooit voor the Reds in de Premier League in zijn 54ste wedstrijd.

Chelsea, dat voor het eerst weer met David Luiz speelde sinds hij werd teruggekocht van Paris Saint-Germain, had moeite om de voorhoede te bereiken en maakte het Simon Mignolet totaal niet moeilijk. Het eerste schot was van N’Golo Kanté en ging ruimschoots over, terwijl Mignolet een kopbal van David Luiz kon pakken. Na dik een half uur sloeg Liverpool weer keihard toe en breidde Henderson de score op prachtige wijze uit. Een afvallende bal kwam terecht bij de aanvoerder en die haalde heerlijk uit naar de rechter bovenhoek: 0-2.

/

Chelsea wist zich niet goed raad met de ruime achterstand, maar gaandeweg de tweede helft kwam het wel iets beter in de wedstrijd. Mignolet haalde een voorzet van Willian weg, Kanté’s schot werd opgeruimd en kans nummer drie ging erin. Matic, die zich verder maar sporadisch had laten zien tegen Liverpool, bewaarde het overzicht toen hij de zestien meter binnen was gegaan en legde de bal panklaar neer voor Diego Costa, die niet veel moeite meer hoefde te doen om de 1-2 binnen te tikken.

De Spanjaard maakte zo zijn vijfde doelpunt in vijf competitieduels en gaf Chelsea nieuwe hoop. Die hoop werd echter niet omgezet in iets tastbaars, want Liverpool hield de rijen gesloten en won net als vorig seizoen in Londen. Mignolet redde op een poging van Diego Costa, invaller Cesc Fàbregas joeg een vrije schop in de muur en achterin bleef het ook nog oppassen, want Divock Origi had bijna koppend de 1-3 gemaakt. Courtois weerhield hem daar echter van. De eerste nederlaag van Conte als coach van Chelsea is nu een feit.

Bezig met laden …