Liverpool doet uitstekende zaken

13 apr 2008, 16:36
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2008, 16:36
De vierde plaats in de Premier League lijkt een prooi te worden voor Liverpool. De ploeg van Rafael Benítez won zondagmiddag met 3-1 van Blackburn Rovers en profiteerde daarmee van het gelijkspel van concurrent Everton zaterdagmiddag bij Birmingham City.

Liverpool had het betere van het spel, maar had moeite om het doel van Brad Friedel te bereiken. De thuisploeg claimde in de achttiende minuut een strafschop nadat Steven Gerrard in het bijzijn van Friedel naar de grond ging, maar scheidsrechter Alan Wiley wilde van niets weten.

De leidsman kreeg niet veel later heel Anfield over zich heen. De doorgebroken Gerrard werd net buiten het strafschopgebied onrechtmatig belemmerd door Christopher Samba, maar Wiley hield de rode kaart op zak. Vlak voor rust kreeg Roque Santa Cruz de beste kans namens de bezoekers, maar doelman José Reina redde uitstekend.

Een kwartier na rust opende Gerrard de score in Liverpool. Na slordig balverlies van Santa Cruz was de aanvoerder van The Reds de verantwoordelijke om de tegenaanval succesvol achter Friedel af te ronden.

Acht minuten voor tijd verdubbelde wie anders dan Fernando Torres, op aangeven van Gerrard, de voorsprong en vervolgens rondde Andrei Voronin een voorzet van John Arne Riise koeltjes af. Het slotakkoord kwam echter op naam van Santa Cruz, die met een volley Reina kansloos liet.