Liverpool evenaart dramatisch record en wint weer niet

Peter Nusselder15 sep 2012, 20:21
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2012, 20:21

Liverpool behaalde in drie competitiewedstrijden pas één punt en een nederlaag tegen Sunderland had zaterdagavond de slechtste seizoensstart sinds 104 jaar betekend. Na de 1-0 van Steven Fletcher begon het daar ook op te lijken, maar Luis Suárez tekende in de tweede helft voor de gelijkmaker. Door ook na vier duels nog zonder zege te blijven werd echter wel een ‘record’ uit het seizoen 1911/12 geëvenaard.

/

Kansen waren zaterdagavond, zeker voor de pauze, schaars in het Stadium of Light. Nadat Sebastian Larsson na ruim een kwartier voor het eerste gevaar had gezorgd namens de thuisploeg, was het zijn ploeggenoot Carlos Cuéllar die de gasten bijna in staat stelde om de score te openen. Zijn kopbal terug op keeper Simon Mognolet was te kort en Liverpool-spits Fabio Borini was alert, maar de Belgische doelman kon diens inzet nog net keren. Even later ging er wél een mooie aanval van the Reds vooraf aan een kans voor Borini, maar ook nu slaagde de Italiaan er niet in om Mignolet te passeren.

Kort voordat er een half uur op de klok stond was het aan de andere kant echter toch Sunderland dat op voorsprong kwam. Craig Gardner ontdeed zich op de rechterflank van zijn bewaker en bracht de bal hard voor het doel. Fletcher stond tussen goalie José Reina en bewaker Martin Skrtel precies op het juiste moment op de goede plaats en van dichtbij hoefde hij zijn voet alleen nog maar tegen de bal te zetten: 1-0. The Reds konden daar in de eerste helft weinig meer tegenover zetten, maar een paar minuten na de hervatting scheelde het bijzonder weinig of de stand was wel weer in evenwicht geweest.

/

Glen Johnson speelde als linksback, hetgeen hem in de buurt van het strafschopgebied van the Black Cats de gelegenheid om naar binnen te kappen en de bal voor zijn rechtervoet te leggen. De geplaatste inzet was onhoudbaar voor Mignolet, maar spatte op de lat uiteen. Ook Steven Gerrard verzuimde om de 1-1 voor zijn rekening te nemen, toen hij de bal na een voorzet van Raheem Sterling in tweede instantie voor de voeten kreeg; de middenvelder schoot rakelings naast.

Het was uiteindelijk Súarez die de verdiende gelijkmaker scoorde. De ex-Ajacied, op een gele kaart voor een schwalbe na tot dat moment onzichtbaar, kwam een paar centimeter tekort om een voorzet van rechts binnen te werken. Via tegenstander Titus Bramble kreeg hij de bal echter terug en werd Mignolet van dichtbij alsnog kansloos gelaten, 1-1. Jonjo Shelvey kwam een kwartier voor tijd nog in de buurt van een tweede doelpunt voor Liverpool, maar na een goede actie stuitte hij op de keeper, zodat het bij een gelijkspel bleef. De gasten zullen behalve een punt waarschijnlijk ook gemengde gevoelens aan het duel overhouden.