voetbalzone

'Liverpool gaat akkoord met nieuw bod van 36,7 miljoen euro'

Daniel Cabot Kerkdijk18 aug 2016, 20:25
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2016, 20:25
Advertentie

Christian Benteke is alsnog op weg naar Crystal Palace, zo verzekeren diverse Britse media donderdagavond. The Eagles en Liverpool zouden overeenstemming hebben bereikt over een overgang van de 25-jarige aanvaller naar Selhurst Park. Benteke is op weg naar Londen voor een medische keuring en een afrondend gesprek.

/

Crystal Palace heeft al langere tijd interesse in Benteke, maar Liverpool was niet onder de indruk van de eerdere biedingen. De club wilde aanvankelijk circa 27 miljoen euro direct betalen, plus 8 miljoen euro aan bonussen als er aan een aantal voorwaarden voldaan zou worden. Zo zou er circa vier miljoen euro vrijkomen als Crystal Palace zich zou plaatsen voor de Champions League én Benteke meer dan twintig competitietreffers zou maken én hij in meer dan zeventig procent van alle wedstrijden zou gaan spelen.

Liverpool zou naar verluidt akkoord zijn gegaan met een nieuw voorstel van Crystal Palace, al verschillen de media over de hoogte van het bedrag. Het zou gaan om een vast bedrag van 31 miljoen euro plus 5,7 miljoen euro aan variabele bonussen: 32 miljoen pond. De Merseyside-club betaalde een jaar geleden 32,5 miljoen pond voor de aanvaller, die sinds zijn komst van Aston Villa niet aan de verwachtingen kon voldoen. Mocht Benteke inderdaad de overstap maken, dan verdrijft hij Andros Townsend (13 miljoen pond) als de duurste aankoop in de geschiedenis.

Bezig met laden …