voetbalzone

Liverpool gaat bibberend naar Macron Stadium voor replay

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2015, 19:37
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2015, 19:37
Advertentie

Liverpool heeft zaterdagavond voorlopig een voortijdige eliminatie in de FA Cup voorkomen. Na de aftocht van diverse Premier League-clubs in het bekertoernooi was de ploeg van Brendan Rodgers zonder meer gewaarschuwd. Het thuisduel met Bolton Wanderers leverde echter geen winnaar op, 0-0, en zodoende moet een replay in het Macron Stadium de doorslag geven. Niet onbelangrijk: Liverpool verloor vier van de laatste vijf replays in de FA Cup.

voetbalzone

Bolton liet zich in de openingsfase niet onbetuigd door enkele corners af te dwingen, zonder daar profijt uit te halen. Liverpool zette Adam Bogdan in de eerste helft weliswaar aan het werk, maar echt gevaarlijk was het team van Rodgers nooit. Pogingen van Jordan Henderson, Philippe Coutinho, Glen Johnson en Adam Lallana waren een makkelijke prooi voor de keeper. Bolton kwam niet verder dan een halve volley van Dean Moxey, die de bal maar net naast het doel van Simon Mignolet zag gaan.

Na de onderbreking verhoogde Liverpool de druk op de defensie van Bolton. Sterling en Javier Manquillo hadden uitzicht op de 0-1, maar kregen het leer niet langs Bogdan. De bezoekers kregen meer ruimte, zonder daarvan te profiteren. Eidur Gudjohnsen liet tot tweemaal toe na om voor nog een stunt in het bekertoernooi te zorgen. Het was aan een acrobatische redding van Bogdan te danken dat Liverpool niet via Fabio Borini alsnog met 1-0 zegevierde. In de extra tijd miste een kopbal van de aanvaller ook de juiste richting om een replay te voorkomen.

Bezig met laden …