voetbalzone

Liverpool gewaarschuwd voor oude bekende: ‘Dan ben je extra geprikkeld’

Dominic Mostert29 okt 2016, 14:16
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 14:16
Advertentie

Jürgen Klopp is op zijn hoede voor Christian Benteke. De spits van Crystal Palace staat zaterdagavond oog in oog met zijn voormalig werkgever Liverpool, de club die Benteke in augustus voor ruim 31 miljoen euro liet gaan. Klopp raakte nooit helemaal overtuigd van de Belg, maar verwacht hem desondanks in topvorm op Selhurst Park.

/

"Het is nooit leuk, omdat alle partijen bepaalde verwachtingen hebben van een transfer", blikt Klopp terug op de beslissing om Benteke te verkopen. "Maar in mijn baan kan ik niet altijd aardig zijn. Ik moet beslissingen nemen voor de club en voor het team. Ik denk dat dit voor beide partijen de juiste beslissing was. Christian is een fantastische speler en dito mens. Ik kan geen kwaad woord over hem zeggen. Het wordt moeilijk om tegen hem te spelen. Hij zorgt voor een kwaliteitsimpuls bij Palace."

Alan Pardew verwacht zijn pupil extra geagiteerd in de wedstrijd tegen de huidige nummer drie van de Premier League. "Als je ergens de kansen niet krijgt waar je aanspraak op dacht te maken, dan ben je ongetwijfeld extra geprikkeld. Dat zou ik tenminste zijn, als ik Benteke was. Daarom verwacht ik hem meer opgeladen op het veld dan anders. Dat lijkt me een normale menselijke reactie", stelt de coach van Palace volgens de Daily Mail. Dit seizoen maakte Benteke drie competitiegoals in zeven duels. "Het maakt een verschil voor een voetballer als je merkt dat je op prijs wordt gesteld."

Bezig met laden …