voetbalzone

Liverpool heeft goud in handen: 'Geen typische Braziliaan, hij werkt veel'

Matthijs van Laar24 jul 2015, 17:28
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2015, 17:28
Advertentie
voetbalzone

Liverpool gaat veel plezier beleven aan Roberto Firmino. Volgens Hoffenheim-scout Lutz Pfannenstiel, die de spelmaker opduikelde in Brazilië, heeft de speler alles om het te gaan maken in de Premier League. Hij wijst onder meer op het enorme aanpassend vermogen van de international. "Hij is geen typische Braziliaan", zegt Pfannenstiel.

Firmino is volgens hem snel, technisch en gevaarlijk voor het doel, maar daar houdt het niet mee op. "Hij levert veel extra werk, niet alleen in de wedstrijden, maar ook op het trainingsveld. Dat laat zien dat hij een speciale voetballer is." Het verbaasde Pfannenstiel dan ook niet dat onlangs vrijwel iedere Europese topclub informeerde naar de 23-jarige spelmaker, die inmiddels negen interlands achter zijn naam heeft staan.

"Liverpool is in mijn optiek de juiste keuze. Brendan Rodgers is een goede coach en weet hoe hij met deze jongen moet werken. Hij heeft in het verleden bewezen goed met jonge spelers overweg te kunnen", aldus Pfannenstiel. "Doordat Roberto al in Duitsland heeft gewoond, zal hij weinig moeite hebben om zich aan te passen aan de Engelse taal en cultuur. Ik denk dat hij daar een ster gaat worden."

Bezig met laden …