voetbalzone

'Liverpool heeft 25,5 miljoen euro over voor Ajax-duo'

Bart Kruyt14 jul 2013, 07:40
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2013, 07:40
Advertentie

Liverpool sloeg al vroeg in de transferwindow toe en heeft reeds vier nieuwe spelers mogen verwelkomen. Brendan Rodgers is echter nog niet uitgewinkeld: na de komst van Kolo Touré, Luís Alberto, Iago Aspas en Simon Mignolet wil hij zijn selectie graag nog verder versterken. De Daily Mirror claimt dat Liverpool nog drie spelers wil halen, onder wie twee basiskrachten van Ajax.

/

Volgens de tabloid heeft Liverpool 22 miljoen pond (omgerekend ongeveer 25,5 miljoen euro) over voor Toby Alderweireld en Christian Eriksen. De verdediger en middenvelder zijn al geruime tijd in beeld bij the Reds, die nu serieus van plan zouden zijn om een bod uit te brengen en een 'double deal' willen realiseren. Zowel Alderweireld als Eriksen heeft nog een eenjarig contract bij Ajax en beide spelers staan open voor een buitenlands avontuur.

De 24-jarige Alderweireld leek eerder deze week nog op weg naar Norwich City. The Canaries zouden met Ajax een akkoord hebben bereikt over een transfersom, maar de Belgisch international zag een overstap naar Norwich zelf niet zitten. Zaterdag deed hij dan ook gewoon mee in de oefenwedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk en datzelfde gold voor de 21-jarige Eriksen. De Deen is de belangrijkste kandidaat om het middenveld van Liverpool te komen versterken, nu Henrikh Mkhitaryan voor Borussia Dortmund heeft gekozen.

/

Frank de Boer zette eerder deze week nog vraagtekens bij een mogelijke transfer van Eriksen naar Liverpool. "Als zij spelen zoals ze nu doen, zou ik er niet naartoe gaan. Dan zou de speelstijl op de schop moeten. Maar uiteindelijk moet Chris zelf beslissen", vertelde de oefenmeester tegen het Algemeen Dagblad. Eriksen zelf zei na de oefenwedstrijd tegen RKC dat zijn situatie 'niet prettig is': "Je zit toch wel een beetje in spanning over wat er gaat gebeuren", sprak de technicus voor de camera van Fox Sports.

Liverpool is dus bezig met de komst van Alderweireld en Eriksen en zou zich ook bij Chelsea hebben gemeld voor Ryan Bertrand. Rodgers kent deze 23-jarige linksback al, aangezien hij jaren geleden nog met Bertrand samenwerkte op Stamford Bridge. In januari deed Liverpool ook al zaken met the Blues: toen werd Daniel Sturridge overgenomen van Chelsea. Rodgers is erg tevreden over de aanvaller.

Bezig met laden …