Liverpool heeft 'superduo' terug en wint spektakelstuk bij Stoke City

Bart Kruyt12 jan 2014, 18:07
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2014, 18:07

Liverpool heeft ook de derde wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar winnend afgesloten. De ploeg van Brendan Rodgers gaf uit bij Stoke City een 0-2 voorsprong nog uit handen, maar wist zich dankzij een gemakkelijk gegeven strafschop te herpakken en gaf deze voorsprong niet uit handen. Dankzij de samenwerking van het 'superduo' Daniel Sturridge en Luis Suárez werd het uiteindelijk nog 3-5. Liverpool komt nu op 42 punten terecht: 5 minder dan koploper Manchester City.

/

The Reds speelden zeker niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar waren wel beter dan tegenstander Stoke, waar Erik Pieters in de basis stond en Ryan Shawcross een pechdag had. De aanvoerder van Stoke veranderde in de openingsfase een afzwaaier van Aly Cissokho van richting en liet daardoor zijn eigen doelman Jack Butland kansloos. Een kwartier voor rust zag Shawcross er ook niet goed uit bij de 0-2 van Suárez: de verdediger wist niet wat Butland precies van plan was bij een te korte terugspeelbal van Marc Wilson en Suárez profiteerde daar optimaal van.

Liverpool leek op rozen te zitten, maar gaf de voorsprong nog voor rust uit handen. Stoke kwam op gelijke hoogte door twee doelpunten van spelers met een Liverpool-verleden: Peter Crouch kopte na een knappe actie van Marko Arnautovic de aansluitingstreffer binnen en Charlie Adam schoot na balverlies van Jordan Henderson de 2-2 tegen de touwen. Liverpool en Stoke gingen daardoor in evenwicht rusten, maar kort na de thee herstelden de bezoekers de voorsprong. De strafschop waaruit Steven Gerrard de 2-3 maakte, was echter wel behoorlijk discutabel.

/

Wilson probeerde de bal bij het uitverdedigen naar voren te schieten, maar schoot op de arm van Raheem Sterling. De aanvaller mocht desondanks verder en ging in het strafschopgebied naar de grond toen Wilson hem aanviel. Scheidsrechter Anthony Taylor legde de bal op de stip en Gerrard maakte geen fout: 2-3. Een kwartier daarna maakte Sturridge als invaller zijn rentree, na anderhalve maand geblesseerd toe te hebben gekeken, en met een handig balletje leverde hij twintig minuten voor tijd de assist op de 2-4 van Suárez. Na deze goal probeerde Stoke opnieuw om terug te komen, maar Simon Mignolet keerde een kopbal van Jonathan Walters op fantastische wijze.

Even later maakte Walters alsnog de aansluitingstreffer. De aanvaller werd gevonden door Arnautovic en schoot de bal door de benen van Kolo Touré heen, waardoor Mignolet te laat reageerde. De supporters van Stoke hoopten op een nieuwe gelijkmaker, maar die viel niet. Liverpool herstelde de marge van twee dankzij opnieuw een goal van SAS (Sturridge And Suárez): nu was Suárez de aangever en wist Sturridge na goed doorzetten in twee instanties te scoren. In blessuretijd raakte Crouch namens Stoke nog de paal en voorkwam Mignolet met een geweldige redding een eigen doelpunt van Gerrard, waardoor het spektakelstuk in 3-5 eindigde.