voetbalzone

‘Liverpool hoeft niet jaloers te zijn, we willen de reeks van City stoppen’

Peter Nusselder24 dec 2013, 15:00
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2013, 15:00
Advertentie

Manchester City heeft deze competitie alle thuiswedstrijden nog gewonnen en scoorde in die 8 duels in het Etihad Stadium liefst 32 keer. Liverpool is echter niet van plan om op Tweede Kerstdag als kanonnenvoer te fungeren als het Manchester bezoekt, maakt verdediger Mamadou Sakho duidelijk.

/

The Reds nemen het als koploper van de Premier League op tegen het in eigen huis ongeslagen elftal van trainer Manuel Pellegrini en slaagden er onlangs nog in om op White Hart Lane met 0-5 te winnen van Tottenham Hotspur. Sakho is dan ook vol vertrouwen voor het treffen met the Citizens. “Het is leuk voor ze, die reeks, maar wij willen daar en eind aan maken”, vertelt de Fransman op de officiële website van zijn werkgever.

“Het is ons doel om iedere wedstrijd te winnen, of het nu uit is of thuis, dus we gaan daar donderdag heen om te winnen. Zo simpel is het.” De ruime zege bij the Spurs heeft Sakho en zijn ploeggenoten ervan overtuigd dat Liverpool geen enkele tegenstander hoeft te vrezen. “Die prestatie heeft aangetoond dat we er ook in de belangrijke duels staan.”

De verdediger durft de concurrentie dan ook wel aan in de Premier League. “Er is niets om jaloers te zijn, op geen enkel ander team in deze competitie. Zij hebben hun kwaliteiten en wij de onze, maar het is vooral zaak om naar onszelf te kijken. We moeten positief blijven, ons concentreren op onze wedstrijden en overtuigd zijn van onze kracht”, betoogt Sakho.

Bezig met laden …