voetbalzone

Liverpool hoopt komst van Spaans tweetal snel te kunnen afronden

Bart Kruyt03 aug 2014, 08:35
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2014, 08:35
Advertentie

Liverpool wist zich al te versterken met zes nieuwe spelers, maar is nog niet klaar op de zomerse transfermarkt. Brendan Rodgers wil de vleugels van zijn verdediging nog versterken en twee Spanjaarden staan bovenaan de verlanglijst: Alberto Moreno van Sevilla en Javier Manquillo van Atlético Madrid. Liverpool schijnt laatstgenoemde back al zo goed als zeker binnen te hebben.

voetbalzone

Engelse media melden dat the Reds een akkoord hebben bereikt met Atlético over Manquillo, die voor twee seizoenen gehuurd zou worden. Liverpool heeft bij die deal een optie tot koop voor ruim zes miljoen euro. Manquillo wordt maandag in Engeland verwacht voor zijn medische keuring en als er geen problemen aan het licht komen, kan de overgang dus snel afgerond worden.

De twintigjarige Manquillo speelde pas zes competitiewedstrijden in het eerste elftal van Atlético, maar heeft toch indruk weten te maken op scouts in Engeland: naast Liverpool werd namelijk ook Arsenal aan het talent gelinkt. Manquillo is een rechtsback en moet de strijd aangaan met Glen Johnson, al wordt er ook gesuggereerd dat Liverpool de Engelsman wel eens zou kunnen gaan verkopen.

Na de komst van Manquillo moet Moreno aangetrokken worden voor de linksbackpositie. De vleugelverdediger van Sevilla wordt al geruime tijd in verband gebracht met Liverpool, maar het is nog altijd niet tot een deal gekomen. Mogelijk komt daar volgende week verandering in. De 22-jarige Moreno brak vorig seizoen pas echt door bij Sevilla, waarmee hij de Europa League wist te winnen.

Bezig met laden …