voetbalzone

‘Liverpool hoopt vurig op aanstelling Rodgers in Schotland’

Erik van Dam19 mei 2016, 11:27
Laatst bijgewerkt: 19 mei 2016, 11:27
Advertentie

Brendan Rodgers is favoriet om aan de slag te gaan bij Celtic. De Schotse topclub zoekt een opvolger voor Ronny Deila en Rodgers’ naam circuleert al enige tijd. Het is afwachten wanneer the Bhoys het nieuws officieel maken en Liverpool zal op de achtergrond ook nieuwsgierig meekijken. De Engelsen zouden zich namelijk flink wat geld besparen als Rodgers echt aan het werk gaat in Glasgow.

/

Op 4 oktober vorig jaar ontsloeg Liverpool de coach en verving men hem door Jürgen Klopp. Rodgers had nog een doorlopend contract op Anfield en dus betaalt de club hem noodgedwongen door, zolang hij geen nieuwe baan vindt. Wanneer Rodgers zou besloten elders een uitdaging te accepteren, is Liverpool niet langer verplicht hem nog maandelijks te betalen. En dat scheelt flink wat geld.

De Daily Mirror weet dat het om zo’n 12,9 miljoen euro gaat, waar Rodgers ‘nee’ tegen zegt wanneer hij de baan bij Celtic aanpakt. De Noord-Ier staat nog tot medio 2018 op de loonlijst bij Liverpool en is in principe dus nog jaren verzekerd van salaris. Het verlangen om weer ergens op het veld te staan zal waarschijnlijk groter zijn dan het steeds incasseren van zijn salaris bij Liverpool.

Liverpool is niet de enige club die nog een ontslagen coach op de loonlijst heeft staan. AC Milan bijvoorbeeld betaalt op dit moment nog salaris aan Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi en Sinisa Mihajlovic, die allemaal werden weggestuurd. Zolang zij niet elders aan het werk gaan is Milan verplicht hen hun loon te blijven betalen, zolang de contracten nog lopen.

Bezig met laden …