voetbalzone

Liverpool kan door Markovic weer naar boven kijken

Thijs Post10 jan 2015, 14:35
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2015, 14:35
Advertentie

Heeft manager Brendan Rodgers het lek boven bij Liverpool? Zaterdag won de ploeg van 0-1 bij Sunderland. De thuisploeg speelde weliswaar dramatisch, maar Liverpool speelde zeker in het eerste bedrijf prima en the Reds zijn nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen in de Premier League. Door de overwinning vindt Liverpool weer aansluiting bij de plekken drie tot en met zeven; ploegen die achter Chelsea en Manchester City strijden om plekken die recht geven op Champions League-voetbal.

voetbalzone

Liverpool betaalde 25 miljoen euro voor Lazar Markovic en na een stroeve start lijkt het toptalent los bij the Reds. Markovic, de voorbije weken al een van de beste spelers van Liverpool, maakte ook bij Sunderland een levendige indruk in de openingsfase. Na drie minuten had Markovic al een strafschop moeten hebben, maar de arbiter besloot de bal niet op de stip te leggen. Niet veel later kreeg de Serviër dan toch zijn doelpunt. Spits Fabio Borini werd gehaakt, maar Markovic zette door een prikte binnen voor de 0-1. Voor de twintigjarige miljoenenaankoop was het zijn eerste goal in de Premier League.

Met een waanzinnige volley tekende Markovic niet veel later bijna voor zijn tweede, ware het niet dat hij met zijn acrobatische inzet de lat vond. Op slag van rust verzuimde Borini eveneens de 0-2 te maken, waardoor Sunderland nog enigszins mocht hopen op een goed resultaat. De thuisploeg speelde echter dramatisch en legde Liverpool geen strobreed in de weg. Daar kwam na rust weinig verandering in, zeker niet na de rode kaart voor Liam Bridcutt. Met geel op zak beging hij een overtreding op Emre Can, waardoor hij mocht inrukken.

voetbalzone

Uit het niets kreeg Sunderland toch een kans, toen Adam Johnson met een machtige inzet de lat geselde. Dat was voor Liverpool het sein om de duimschroeven weer aan te draaien. Mario Balotelli kwam in de ploeg voor Borini, maar Sunderland-keeper Costel Pantilimon liet zich niet verschalken door de Italiaan, die nog altijd wacht op zijn eerste goal in de Premier League sinds 2012.

Overigens speelde Liverpool zonder sterspeler Raheem Sterling, die vakantie heeft gekregen van manager Rodgers. Aanvoerder Steven Gerrard, die bezig is aan zijn afscheidstournee, werd in de rust gewisseld.

Bezig met laden …