voetbalzone

Liverpool komt met witte rook en keert 140.000 euro per week uit

Erik van Dam23 apr 2015, 13:14
Laatst bijgewerkt: 23 apr 2015, 13:14
Advertentie

De kogel is door de kerk: Jordan Henderson heeft zijn contract bij Liverpool opengebroken en ‘met meerdere jaren’ verlengd. De Premier League-club was maanden bezig om de middenvelder zover te krijgen, dat hij zijn handtekening zette onder een nieuw contract. Nu is het gelukt en kan Liverpool gaan werken aan de toekomst. Volgens de BBC en The Guardian gaat Henderson onder de nieuwe voorwaarden gigantisch goed verdienen: 100.000 pond, oftewel 140.000 euro per week.

voetbalzone

“Ik vind het fantastisch dat we eruit zijn gekomen”, zegt de 24-jarige Henderson donderdag op de clubwebsite van the Reds. “Er wordt nu al een tijdje over gesproken en ik vind het geweldig dat ik mijn toekomst mag verbinden aan deze club. Het is het goede moment voor ons om naar de toekomst te kijken, met de ploeg die we hebben, de trainer, de grootte van de club en de fans die we hebben. Ik denk echt dat we de komende jaren kunnen meestrijden om de prijzen en die ook zullen pakken.”

Henderson werd in de zomer van 2011 overgenomen van Sunderland, dat toen een transfersom tussen de 22 en 27 miljoen euro voor hem beurde. Na een redelijk eerste seizoen op Anfield kende de Engelsman een terugval, maar vorig seizoen kwam hij sterk terug. Henderson speelde een belangrijke rol op het middenveld toen Liverpool tot vlak voor het einde van het seizoen meestreed om de landstitel. Ook dit seizoen is hij een belangrijke speler gebleken voor de traditieclub.

Zijn oude contract liep nog tot de zomer van 2016, maar onder de nieuwe voorwaarden ligt hij vermoedelijk tot de zomer van 2020 vast. In afwezigheid van Steven Gerrard droeg Henderson dit seizoen al enkele malen de aanvoerdersband bij Liverpool. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij de vaste drager van de band wordt, wanneer Gerrard in de zomer afscheid neemt en verder gaat in de Major League Soccer.

Bezig met laden …