voetbalzone

Liverpool krijgt slecht nieuws en houdt maar één pure spits over

Erik van Dam11 okt 2012, 21:54
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2012, 21:54
Advertentie

Liverpool moet zich voorlopig zien te redden zonder Fabio Borini. De 21-jarige spits begon in vijf van de zeven duels dit seizoen in de basis, maar heeft zijn voet gebroken. De Italiaanse bond (FIGC) bevestigt dat na medisch onderzoek. Door de blessure voor Borini houdt hoofdtrainer Brendan Rodgers nog maar één pure spits over: Luis Suárez. In augustus werd Andy Carroll verhuurd.

/

Borini had de laatste tijd last van een gezwollen enkel, maar een röntgenscan bracht aan het licht dat hij geen breuk had opgelopen. Vorige week deed de aanvaller gewoon nog tachtig minuten mee in de Europa League-wedstrijd tegen Udinese. Nieuwe scans door de artsen van de FIGC hebben echter aangetoond dat Borini toch een breuk in zijn voet heeft. Hij is daardoor absent tegen Zweden, vrijdag.

Borini maakte zijn debuut voor de hoofdmacht van Italië al, maar zou vrijdag proberen Jong Italië te helpen in de eerste play-offwedstrijd voor het EK 2013. De tienvoudig international (drie goals) moet nu echter verstek laten gaan. Hoe lang zijn blessure hem aan de kant houdt is nog niet bekend: Liverpool moet het nieuws ook nog bevestigen.

Bezig met laden …