voetbalzone

Liverpool krijgt snel opnieuw een bod uit Saudi-Arabië: 50 miljoen euro

Jonathan van Haaster18 jul 2023, 16:58
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2023, 16:58
Advertentie

Luis Díaz is mogelijk de volgende Premier League-ster die deze zomer terechtkomt in de Saudi Pro League. Het Portugese Record weet dinsdag te melden dat Al-Hilal een bod van vijftig miljoen euro aan het voorbereiden is op de linksbuiten van Liverpool. Díaz staat bij de Engelsen nog tot medio 2027 onder contract staat.

Record schrijft dat de Colombiaan is gebombardeerd tot topprioriteit bij Al-Hilal. Trainer Jorge Jesus, die daar sinds deze zomer aan het roer staat, wil Díaz in zijn selectie verwelkomen en hoopt dat zijn werkgever een akkoord kan bereiken met Liverpool. Het is echter nog maar zeer de vraag of the Reds zullen meewerken aan een transfer van Díaz, daar hij pas sinds januari 2022 in de Premier League actief is en manager Jürgen Klopp hem als een belangrijke speler ziet. Díaz maakte voor zijn komst naar Liverpool furore bij FC Porto.

In de 2,5 jaar die hij in de Liga Portugal speelde sinds zijn komst van het Colombiaanse Atlético Junior kwam hij tot 125 optredens, waarin hij goed was voor 41 goals en 19 assists. Voor Liverpool kwam hij tot op heden tot 47 duels, 11 goals en 8 assists. Het afgelopen seizoen kampte Díaz met een hardnekkige knieblessure, die hem liefst 188 dagen aan de kant hield. De Zuid-Amerikaan, die daarvoor een basisplaats had veroverd onder Klopp, miste daardoor in totaal 31 wedstrijden. Mede door die blessure was Cody Gakpo na zijn komst afgelopen winter vrijwel direct verzekerd van een basisplaats bij de Engelse topclub.

Díaz is niet de eerste speler van Liverpool die in trek is bij een Saudische club. Eerder werd al bekend dat Jordan Henderson dicht bij een transfer naar Al-Ettifaq is, waar oud-ploeggenoot Steven Gerrard sinds deze zomer de scepter zwaait. Daarnaast staat Fabinho op het punt om bij Al-Ittihad te tekenen. De Braziliaan gaat Liverpool naar verluidt zo'n 46,5 miljoen euro opleveren. Al-Hilal wist zich eerder deze transferzomer al te versterken met Kalidou Koulibaly (Chelsea), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers) en Sergej Milinkovic-Savic (Lazio).

Bezig met laden …