voetbalzone

Liverpool laat miskoop van negen miljoen na een jaar terugkeren naar Spanje

Bart Kruyt26 jun 2014, 15:44
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2014, 15:44
Advertentie

Brendan Rodgers heeft verschillende aankopen gedaan die Liverpool ook echt sterker maakten, maar heeft ook verschillende miskopen achter zijn naam staan. Luis Alberto is er daar een van: Liverpool betaalde vorig jaar ongeveer negen miljoen euro voor de Spanjaard, die echter nauwelijks aan de bak kwam. Luis Alberto keert nu tijdelijk terug naar zijn vaderland en trekt naar Málaga.

Liverpool meldt op de website van de club dat aanvaller annex aanvallende middenvelder volgend seizoen op huurbasis voor Los Boquerones zal gaan spelen. Málaga eindigde in het afgelopen seizoen als elfde in de Primera División en hoopt met de hulp van de 21-jarige Luis Alberto weer om Europees voetbal te kunnen meestrijden. De Spanjaarden maken bekend dat zij een optie hebben om Luis Alberto na het volgende seizoen nóg een jaar te huren; Liverpool meldt daar niks over.

Luis Alberto werd opgeleid bij Sevilla en werd in het seizoen 2012/13 uitgeleend aan Barcelona, waar hij in het tweede elftal speelde. Daar maakte hij indruk op de scouts van Liverpool en Rodgers besloot om de technische Spanjaard naar Liverpool te halen. Luis Alberto deed in twaalf officiële wedstrijden van the Reds, waarvan negen invalbeurten in de competitie, mee.

Bezig met laden …