Liverpool laat na enorme blunder Touré punten liggen bij WBA

Bart Kruyt02 feb 2014, 15:22
Laatst bijgewerkt: 02 feb 2014, 15:22

Dinsdag won Liverpool nog overtuigend van buurman Everton, maar zondag heeft de ploeg van Brendan Rodgers punten laten liggen bij een degradatiekandidaat. The Reds kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion en dat kwam door een enorme blunder van Kolo Touré, die Victor Anichebe een niet te missen kans bood. De spits poetste met zijn tweede seizoenstreffer de openingsgoal van Daniel Sturridge, voorbereid door Luis Suárez, weg.

West Bromwich won maar een van de laatste veertien competitiewedstrijden en leek het Liverpool ook niet lastig te kunnen maken. De bezoekers hoefden zich niet maximaal in te spannen, maar hadden het duel in de eerste helft toch onder controle. Veel kansen kreeg Liverpool niet, maar na ruim twintig minuten spelen kwam het wel op voorsprong: Raheem Sterling kwam er niet helemaal uit en gaf de bal aan Suárez, die Sturridge een niet te missen kans bood. De defensie van West Bromwich dacht dat de spits buitenspel stond, maar de vlag bleef omlaag. Dat was een terechte beslissing.

Sturridge bereikte met de intikker een mijlpaal: zijn doelpunt tegen West Bromwich betekende zijn vijftigste treffer in de Premier League. De voorsprong van Liverpool kwam in het restant van de eerste helft niet echt in gevaar: vijf minuten voor rust kreeg Zoltan Gera nog wel een aardige schietkans, maar hij mikte de bal naast. Het betekende het beste moment van West Bromwich voor rust en na de thee nam de thuisploeg zich voor wat meer druk te zetten. Chris Brunt probeerde kort voor tijd een voorzet bij de tweede paal binnen te tikken, maar kwam niet verder dan een corner.

Uit deze hoekschop kreeg West Bromwich een enorme kans op de gelijkmaker. Gareth McAuley torende boven alles en iedereen uit en leek de 1-1 binnen te koppen, maar Simon Mignolet voorkwam met een geweldige reflex de gelijkmaker. Aan de overkant wist Suárez de marge vervolgens bijna te verdubbelen, maar na een uitstekende actie vond hij Ben Foster op zijn pad. De spanning in de wedstrijd bleef zodoende, maar Mignolet werd niet echt getest. Een vrije trap van Brunt was veel te slap en de voorsprong van Liverpool leek niet in gevaar te komen.

Door een enorme fout van Touré kwam West Bromwich echter toch op gelijke hoogte. De verdediger werd aangespeeld door Mignolet en stond niet onder druk, maar leverde de bal bij een breedtepass toch zomaar in bij Anichebe. Die had vervolgens geen moeite om Mignolet te passeren: 1-1. In het restant kon de wedstrijd nog alle kanten op, al kreeg zowel Liverpool als West Bromwich geen echte kansen meer. De ploegen gingen daardoor in evenwicht uit elkaar.