Liverpool laat zegeloos september achter zich en pakt drie punten

Matthijs van Laar04 okt 2014, 17:59
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2014, 17:59

Na drie competitieduels zonder overwinning, mag Liverpool eindelijk weer eens drie punten aan het seizoenstotaal toevoegen. Het stugge West Bromwich Albion stelde het elftal van Brendan Rodgers, die Mario Balotelli op de bank liet beginnen, voor de nodige problemen, maar uiteindelijk bleken doelpunten van Adam Lallana en Jordan Henderson genoeg voor de zege. Swansea City en Newcastle United deelden de punten, terwijl Patrick van Aanholt met Sunderland een prima zege boekte op Stoke City.

Liverpool - West Bromwich Albion 2-1
Rodgers verlangde na een zegeloos september (in de Premier League)een goed optreden van zijn elftal, maar zal in de eerste helft regelmatig zijn bedenkingen hebben gehad bij het vertoonde spel. The Reds hadden wel veel meer balbezit, maar slaagden er nauwelijks in om het goed georganiseerde West Bromwich Albion te verontrusten. Een doelpuntloze eerste helft leek dan ook het logische gevolg, maar Lallana liet Anfield toch nog opveren. De middenvelder ging de combinatie aan met Henderson en schoot de bal vervolgens feilloos binnen. Voor de middenvelder betekende dat zijn eerste doelpunt in dienst van zijn nieuwe club.

De weg voor een eenvoudige zege leek daarmee open te liggen, maar niks bleek minder waar. Kort na rust kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding van Dejan Lovren op Saido Berahino, die de bal vervolgens zelfs feilloos binnen schoot. Liverpool herpakte zich echter vliegensvlug en stond vijf minuten na de 1-1 alweer op voorsprong. Raheem Sterling bezorgde de bal bij Henderson, die door een woud van benen knap het net vond. Omdat de derde uitbleef was daarna nog even bibberen voor de thuisploeg, zeker toen Berahino nog een goede kans kreeg, maar de 2-1 stand bleef tot aan het laatste fluitsignaal staan.

Sunderland - Stoke City 3-1
Sunderland, met Van Aanholt als basisklant, vloog uit de startblokken tegen het Stoke City van bankzitter Erik Pieters. Al na vier minuten knikte Connor Wickham de 1-0 binnen, maar zwak verdedigend ingrijpen leidde ertoe dat Charlie Adam elf minuten later alweer de gelijkmaker kon maken. De thuisploeg pakte daarna echter door en stond nauwelijks tien minuten alter alweer op voorsprong, dit keer dankzij een rake kopstoot van Steven Fletcher, uit een hoekschop. Tien minuten voor tijd besliste de Schot het treffen definitief: na een knappe actie van Wickham tekende hij met de buitenkant van de voet voor de 3-1, wat ook de eindstand zou blijken.

Swansea City - Newcastle United 2-2
Basisklanten Daryl Janmaat en Tim Krul begonnen met Newcastle United niet goed aan de uitbeurt in Wales. Wilfried Bony opende vlak na een misser van Gabriel Obertan de score met een bekeken schot, maar op slag van rust stelde Papiss Cissé weer orde op zaken. Tegen de verhouding in werkte hij op aangeven van Obertan de 1-1 binnen. Dat scenario herhaalde zich na rust: Wayne Routledge zorgde met een bekeken balletje voor een nieuwe voorsprong, die opnieuw verdiend was, maar wederom was het Cissé die het feestje kwam verstoren. Met zijn tweede van de middag bepaalde hij de stand een kwartier voor tijd op 2-2. Newcastle ging daarna zelf nog brutaal op zoek naar meer, onder meer via Janmaat, maar vond de winnende treffer niet meer.

Leicester City - Burnley 2-2
De eerste helft tussen Leicester City en Burnley kwam na een halfuur goed tot ontbranding. Eerst zette Jeffery Schlupp de thuisploeg op voorsprong met een uitstekende volley, waarna Michael Kightly al snel daarna voor de gelijkmaker zorgde. Een minuut later was het alweer 2-1: Riyiad Mahrez, die de assist had gegeven bij de 1-0, kopte binnen. Onder het toeziend oog van bijna 32.000 toeschouwers leek Leicester City de punten in eigen huis te houden, maar in de allerlaatste minuut van de blessure tijd besliste Ross Wallace anders. Toen de stadionklok inmiddels de 96ste minuut aangaf knalde de vleugelspeler een vrije trap binnen.

Hull City - Crystal Palace 2-0
Hull City kwam na een uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Mohamed Diamé, die de bal binnenkopte na een goede voorzet van Andrew Robertson. Voor de aanvaller was het alweer zijn derde doelpunt van het seizoen. Het lukte Crystal Palace maar niet om een serieus offensief op te starten en diep in de blessuretijd maakte Nikica Jelavic aan alle onzekerheid een einde. De spits profiteerde van een goede pass van Jake Livermore en werkte de bal koel tegen de touwen. Voor Jelavic was het zijn vierde treffer van het seizoen en daarmee heeft hij er nu al evenveel gemaakt als in het complete vorige seizoen. Dit voetbaljaar had hij 7 duels nodig voor het kwartet doelpunten, vorig seizoen liefst 25.