voetbalzone

'Liverpool liep ruim dertig miljoen euro mis door beet Suárez'

Bart Kruyt13 jul 2014, 12:22
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2014, 12:22
Advertentie

Luis Suárez is voor naar verluidt liefst 94 miljoen euro vertrokken naar Barcelona en daarmee is hij de duurste speler die Liverpool ooit verkocht heeft. The Reds wilden eigenlijk meer dan honderd miljoen euro verdienen aan de verkoop van de Uruguayaan, maar omdat Real Madrid besloot om zich terug te trekken, nam Liverpool genoegen met iets minder.

voetbalzone

Volgens de Daily Mail heeft de beet van Suárez in de arm van Giorgio Chiellini Liverpool zo'n dertig miljoen euro gekost. De Engelsen wisten namelijk dat zowel Real als Barcelona de aanvaller wilde hebben en waren van plan om de Spaanse aartsrivalen tegen elkaar te laten opbieden, tot een vraagprijs van zo'n 125 miljoen euro. Na de beet van Suárez verloor Real echter zijn interesse en moest Liverpool genoegen nemen met 'slechts' 94 miljoen euro.

Suárez heeft in zijn loopbaan drie keer een tegenstander gebeten en volgens El Mundo Deportivo heeft Barcelona zich ingedekt met een speciale 'bijtclausule'. Wanneer Suárez opnieuw iemand bijt, is Barcelona gerechtigd de aanvaller zwaar te straffen. Wat die straf precies inhoudt is niet bekend. Suárez is nog geschorst tot eind oktober, maar wil zijn straf gaan aanvechten bij het internationale sporttribunaal CAS.

Bezig met laden …