Liverpool loopt opnieuw averij op en biedt concurrentie perspectief

Robin Bruggeman28 apr 2018, 15:25
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2018, 15:25

Liverpool is er, tussen de twee Champions League-duels met AS Roma in, opnieuw niet in geslaagd te winnen in de Premier League. Nadat vorige week al gelijk werd gespeeld tegen hekkensluiter West Bromwich Albion, kwamen the Reds zaterdagmiddag niet voorbij nummer achttien Stoke City: 0-0. Door het doelpuntloze gelijkspel kan nummer vijf Chelsea de ploeg van Jürgen Klopp tot zes punten naderen als er zelf gewonnen wordt van Swansea City.

Klopp voerde een aantal wijzigingen door ten opzichte van het team dat dinsdag nog de halve finale van het miljardenbal speelde en ruimde basisplaatsen in voor spelers als Ragnar Klavan, Joe Gomez en Georginio Wijnaldum. Mohamed Salah stond, net als overigens Virgil van Dijk, wel weer in de basis en de Egyptenaar leek na ruim vijf minuten spelen op weg naar competitiedoelpunt nummer 32. Een pass van Jordan Henderson zette de aanvaller vrij voor doelman Jack Butland, maar Salah mikte net niet goed en zag zijn lob naast het doel eindigen.

Stoke, dat de punten in de strijd tegen degradatie goed kan gebruiken, liet zich na twintig minuten ook voor het eerst zien in aanvallend opzicht en een kopbal van Mame Diouf ging net langs het doel van Loris Karius. Trent Alexander-Arnold produceerde vervolgens aan de overkant een mispeer die in de handen van Butland eindigde en ook een vrije trap van Salah verdween net naast het doel van the Potters. Danny Ings, de vervanger van Sadio Mané op links, vond het net vlak voor rust wel, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft kwam er door blessureleed al snel een einde aan het optreden van Bruno Martins Indi, waardoor Erik Pieters voor de enige overgebleven Nederlandse inbreng aan de kant van de bezoekers zorgde. Grote kansen bleven in het tweede bedrijf uit tot de laatste minuut van de officiële speeltijd, toen Stoke, dat vlak daarvoor van geluk mocht spreken toen het geen strafschop tegen kreeg na een handsbal van Pieters, zelfs nog een mogelijkheid kreeg om met de volle buit aan de haal te gaan. Een poging van Ryan Shawcross verdween echter naast het doel van de thuisploeg, waardoor Karius opgelucht kon ademhalen.