voetbalzone

Liverpool loopt zich stuk en lijkt Europees voetbal te kunnen vergeten

Matthijs van Laar07 apr 2013, 16:31
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2013, 16:31
Advertentie
/

Liverpool lijkt Europees voetbal definitief te kunnen vergeten. De Engelse grootmacht kwam zondagmiddag niet tot scoren tegen West Ham United, dat zelf ook het net niet vond: 0-0. Daardoor blijft het gat met nummer vijf Chelsea groot (zes punten), terwijl de Londenaren ook nog eens twee duels tegoed hebben. Het seizoen voor Liverpool dreigt zodoende als een nachtkaars uit te gaan.

Liverpool moet hopen op misstappen van de concurrentie als het nog in aanmerking wil komen voor Europees voetbal, maar het minste wat de ploeg van Brendan Rodgers kan doen is zelf alle wedstrijden vanaf nu winnen. West Ham United, nog niet zeker van lijfsbehoud, bleek echter een bijzonder taaie opponent en wenste niet mee te werken aan een eenvoudige ‘driepunter’ voor de thuisploeg. The Reds hadden weliswaar het betere van het spel, maar tot echt grote kansen kwamen de gastheren in de eerste helft niet. Wanneer het al eens gevaarlijk werd, bleek Jussi Jääskeläinen bovendien een te grote sta-in-de-weg.

Aan dat spelbeeld veranderde ook na rust weinig. Liverpool had de bal, dicteerde en ondernam ook veruit de meeste doelpogingen. Met name vlak na de hervatting had de thuisploeg het overwicht kunnen (en moeten) vertalen in een voorsprong. Invaller Daniel Sturridge miste een grote kans op aangeven van Steven Gerrard, terwijl Luis Suárez zijn inzet rakelings langs het doel zag gaan. Tussendoor moest James Tomkins alle mogelijke moeite doen om een vrijwel zeker lijkende treffer te voorkomen. Hij haalde de bal van Gerard van de lijn.

Alhoewel Liverpool het betere van het spel bleef houden, was waakzaamheid geboden. Dat bleek bijvoorbeeld bij een van de vlugge tegenstoten van West Ham, waarbij Tomkins zich in de zestien van de tegenpartij ten val liet brengen. Alhoewel misschien opzichtig, werd de verdediger wel degelijk geraakt door José Enrique. Een strafschop bleef echter achterwege. Dat bleef het verhaal van de wedstrijd: Liverpool viel aan, kreeg nog een aantal uitstekende kansen, wist niet te scoren, maar mocht tevens van geluk spreken dat de tegenpartij dat ook naliet. Zo moest Pepe Reina in de slotfase nog zijn uiterste best doen om Jack Collison het scoren te beletten. Dat lukte ternauwernood, waardoor de 0-0 stand behouden bleef.

Bezig met laden …