Liverpool luidt nieuwe tribune feestelijk in met ruime overwinning

Robin Bruggeman10 sep 2016, 20:24
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 20:24

Liverpool heeft de nieuwe hoofdtribune van Anfield zaterdagavond feestelijk geopend. De ploeg van Jürgen Klopp kreeg regerend landskampioen Leicester City op bezoek en stuurde the Foxes met een 4-1 nederlaag weer naar huis. Georginio Wijnaldum leverde met een assist een belangrijk aandeel in de overwinning, die the Reds naar de vijfde plek in de Premier League voert. Leicester kent met vier punten uit vier wedstrijden een teleurstellende seizoensopening.

/

Beide ploegen liepen in de eerste vier wedstrijden al tegen puntverlies aan, dus winst was zaterdagavond voor beiden noodzakelijk om niet verder achterop te raken bij de top van de Premier League. Liverpool was in eigen huis de sterkste in het eerste halfuur en kreeg ook loon naar werken. Na dik tien minuten vond James Milner Roberto Firmino, die Robert Huth uitkapte en droog raak schoot. Daniel Sturridge was even later gevaarlijk uit een combinatie met Georginio Wijnaldum, maar zijn schot eindigde in de handen van Kasper Schmeichel.

The Reds probeerden daarna door de drukken en verdubbelden na een dik halfuur zelfs de voorsprong: Jordan Henderson had een geweldige bal op Sturridge in huis, die op zijn beurt Sadio Mané vond. Schmeichel zat nog wel aan de inzet van de Senegalees, maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel eindigde. De thuisploeg zat daarna even op rozen, voordat Lucas Leiva met een enorme fout the Foxes terug in de wedstrijd hielp. Hij dreigde de bal in zijn eigen strafschopgebied te verliezen, waarna hij voor het eigen doel langs uitverdedigde en Jamie Vardy zag profiteren van de misser.

/

Via Robert Huth werd het voor rust zelfs nog bijna 2-2. De Duitser kopte uit een lange ingooi van Luis Hernández echter bovenop de lat. Claudio Ranieri greep in de rust in door Ahmed Musa in de ploeg te brengen voor Shinji Okazaki, maar het was Liverpool dat na de thee weer het initiatief overnam. Sturridge testte Schmeichel na tien minuten voor de eerste keer en vlak daarna lag de 3-1 achter de Deense keeper.

Wijnaldum legde de bal af op Adam Lallana, die vanaf de zijkant prachtig binnenschoot. Leicester moest daarna opnieuw een achterstand van twee doelpunten ongedaan maken en kwam een half uur voor tijd bijna terug in de wedstrijd. Een opgelegde kans was echter niet aan Vardy besteed en belandde in de handen van Simon Mignolet. In de slotfase profiteerde Liverpool nogmaals van de aanvalsdrang van de bezoekers en Mané stelde Firmino na een snelle uitbraak, waarbij hij Schmeichel halverwege het veld uitkapte, in staat de 4-1 te maken.