Liverpool maakt met scorende jongelingen geen fout in replay FA Cup

Gijs Freriks20 jan 2016, 21:55
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 21:55

Liverpool heeft voor het eerst sinds februari 2012 (Brighton & Hove Albion, 6-1) ten minste drie doelpunten weten te maken in een FA Cup-wedstrijd. De formatie van Jürgen Klopp had woensdag geen kind aan Exeter City, dat uitkomt in de League Two, en zegevierde met 3-0 op Anfield.

Liverpool kwam geen moment in de problemen tegen de vierdeklasser, maar had moeite met scoren. Na negen minuten viel al wel de eerste treffer: linksachter Brad Smith ging de combinatie aan met Christian Benteke en bood Joe Allen met een lage voorzet een niet te missen kans. Exeter leek wat onder de indruk voor de tegenstander en zag de bedrijvige Benteke na de openingsgoal twee kopkansen missen. Ondanks het veldoverwicht bleef het zodoende na één helft voetballen bij een minimale voorsprong voor the Reds.

Ook na rust had Liverpool moeite om het karwei af te maken, want lange tijd kwam men niet veel verder dan een knal op de paal van Jordon Ibe. Een kwartier voor tijd gooide invaller Sheyi Ojo het duel uiteindelijk in het slot met een mooie krul in de bovenhoek. João Carlos Teixeira bepaalde op aangeven van Benteke de eindstand op 3-0. Benteke had ook nog wel zijn doelpuntje mee willen pikken, maar zijn pegel werd na 88 minuten door de goalie weg gebokst.